Sepanjang Jalan Kenangan…

penkek durian..yg tggl stgh tu sbb aku dh mkn..Uhuk3..adess,dh berhabuk..byk sawang lg..dh lama xjenguk umah ni..masa nk masuk tadi username pon aku lupe..pasword pon 3 kali try baru dpt masuk..adeh…nyanyuk tahap gaban dah neh..sket punya lama xupdate..bukan bz, tp malas nk wat entri..erk..

Hmm,kemaren aku ngn kwn aku F (bkn nama sebenar)..hehehe..g singgah mid nk cari brg sket..aku ajak kwn aku mkn penkek durian yg sedap itewww..beli pek bsr rm10 hengget..kitorg masuk secret,ambek meja kt luar sbb nk mkn durian kn..so xdelah bau sgt..dh order apa yg kitorg nk kitorg pon buka la penkek tu nk mkn..ttiba bdk keje secret tu bole tegur plak..”mkn tempoyak ke kak”?? ..” beli kt mna??”..sebokla plak bdk ni..tp kitorg yg baek ati ni pon bg la dia 2 biji penkek tu..nk bg dia rasa (mksd yg sbnrnya nk suh dia blah cpt sket)..(dlm ati,jgn kaco ktorg lg)….dh dia iye2 tnya kn..ingtkn dh abes smpi situ je.rupanya x..dari awl smpila abes kitorg mkn dia asyik dtg kt tpt ktorg je la..dh naik menyampah la plak
..ingtkn ptg tu nk la g hepi2 jap kn..hmm,terlebih peramah pon ssh jg..tp disbbkn penkek tu mmg sedap gilerrr..so,kitorg abaikn je bdk pelik tu..hehehe..
okla,itu je utk ari ni..ptg ni bos nk g mancing..heheh..jgn slh..g mancing ikan kt tasik tau..tasik apa aku pon krg pasti..slmt mancing utk bos..jgn mancing bnda laen sdala..selamat berhujung minggu utk semua..take care..daa

tido3Salam..sume keje dh siap n skang tgh tunggu waktu nk blk umah..ptg ni sdiket mendung rsanya jap lg nk ujan la niOnion Emoticon

Mlm td aku tlg adik aku siapkn brg2 utk projek dia esok..tlg dia msk jeli n sbgnya..aku mmg nk join skali..tp mcm mls+xlarat la plak..sbb dia wat waktu keje..mcm xsempat je,mna nk g keje lagi..nk wat bnda tu lg..baik xpyh..

Entri kali ni xde bnda nk cite..masih mempertimbangkan baik dan burukOnion Emoticons..

..hmm,semuga hepi selalu..salam mesra n take care..daa

p/s:jumpe onion ni trus nk wat entriOnion Emoticons

wanita2

Salam n gd mowning…

pagi isnin yg kureng best(setelah 2 ari cuti..maklum)..ari ni aku n member pose sunat ari isnin..nape pose???..maw kurus,aku kira..tk pon takut demooksss..hehehehe..xdelah,xde sbb apa2..saje nk pose..nk rehatkan pewot ni sket….kalau kebiasaannya waktu mcm ni kitorg dh knyang melantak..tp ari ni,kitorg wat entri je (arap2 kenyang)..hehehe..

beberapa minggu lps minggu yg pjg bg aku..lps ambek cuti seminggu aku tambah lagi cuti sehari..byk bnda yg aku buat..skjp kesana dan skjp kesini..(nk bgtau yg aku bz la knonnya)..bz mencari tpt2 meroyan utk dilawati..hehehe..beberapa minggu lps sgt meletihkan..so,aku sgt menghargai 2 ari aku dok kt umah..xbuat apa2,cuma kms umah sket2 n dok melingkar dpn tv..Tp ptg smlm aku kuar jg ngn adik aku..g cari brg2 utk projek dia..projek keusahawanan..adik aku n kwn2 dia ada buka gerai jual mknn n air..aku mcm nk join skali je..nk jual apa2 la yg patot..nasi lemak ke,mi goreng ke..bknnya ssh nk buat pon kn..

hmm,teringat ngn mak aku waktu dolu2..jual kuih,nasi lemak,mi goreng n sbgnya..aku n adik aku ni la yg slalu ikut mak aku g jual kuih kt psr..org2 kt psr kbyknnya knal ngn kitorg..seronok sgt msa tu..semua kuih abes dijual..seingat aku xpernah xabesla(kuih mak aku sdp)..hehehe..bila dpkir2kn balik,rsanya bnda tu sume byk mempengaruhi sape kitorg ari ni..alhamdulillah..syukur..time kasih byk2 kt mak ngn ayah aku..aku masih ingat msa kecik2 dlu(xla kecik sgt,dh bsr jg la)..skul menengah xsilap aku..adala beberapa org kwn kitorg tanya…

..kwn:..korg tak malu ke jual kuih kt psr???????

..kitorg:..huh??????

Apa yg nk dimalukn..kitorg xmencuri n xmenyusahkan org pon..kitorg cuma nk tlg mak kitorg je..nape plak nk malu..huh..xde msa dpn tul..malu xbertempat..##&%@??**

Msa tu walopun  ktorg xkaya..tp kitorg xla idop merempat n meminta2..aku sgt2 respek kt mak aku..dia rajin berusaha..mcm2 mak aku buat..n skrg sume yg mak aku buat tu dh membuahkn hasil..walopun xkaya harta,tp kaya dari sudut kehidupan yg sgt2 beerti..pengalaman idop,kegigihan n usaha yg xknal erti jemu..n skrg,ltk la dimna pon,insyallah kitorg bole terus idop..berkat ilmu kehidupan yg kitorg dpt..pengalaman idop yg bkn sume org bole merasa..Alhamdulillah n syukur pd Nya dgn kehidupan yg pernah aku laui..semua kejadian n setiap yg berlaku tu kn ada sebab n hikmahnya..aku slalu ingtkn diri aku yg  kasih syg Allah itu mendahului kemurkaannya..jgn sesekali bersyak wasangka buruk pd apa yg Dia beri..pasti ada kebaikan disetiap kejadian..(kdg2 aku terleka jugak skjp..astaghfirullah hal ‘azim)..hehehe

So,utk entri kali ni rsanya xterlambat utk aku ucapkn selamat hari wanita khas utk mak aku..n sume wanita2 di luar sana..teruskn perjuangan..b strong..idop hanya sekali so gunakn kehidupan dgn sebaiknya..salam mesra n take care..daa 🙂

....Hehehe…salam,

Akhirnya setelah beberapa lama,aku buat juga blog ni..member sebelah  meja dpd tahun lepas ajak aku buat blog..ari ni baru terbuka ati untuk memulakan..time kasih wat member aku tuh,sebab paksa aku buat bnda ni..huhuhu..satu2nya member yg aku ada dlm ofis ni..member buat keje sama2,gi makan sama,meroyan bersama n berkongsi mcm2 cerita..baik citer personal sampaila yg ntah apa2 ntah..hehehe…skarang dia still buat blog dia..xsiap2 dpd tadi..asyik dok pilih theme,ada je yg xngam..cerewet btul..tgk mcm aku,skjp je dh tau nk pilih yg mna..ceeewaaahhhhh..aku harap dia kagum dan menjadikan aku sbg contoh yg baik..kehkehkeh…

Ari ni sediket boring..keje sume dh siap..bos pun takde,gi bercuti..aku call dia dpd td,dia langsung xangkat..org tengah bercutila katakan..ada bnda yg sdiket pentingla jugak aku nk bgtau dia..tp,dah dia xjawab phone kn,aku nk wat mcmna..so,utk tidak membuang masa,terpaksala aku buat entri ni..hehehehe…

Blog member aku xsiap lg..ni pak incik ofis sebelah panggil dia gi basuh pinggan mangkuk la plak..wakakakak..spoil da plan btul la pak incik  ni..

Kat luar dh gelap..skjp lagi nk ujan la tuh..dh la aku xbawa payung ari ni..pg td dh berkira2 nk bwa payung ke tak..tp sbb aku yakin yg ari ni xujan aku pon dgn bangganya meninggalkn payung itu dirumah..sekali,kul 3 dh stat gelap la plak..ish3..silap perkiraanku..apa2 pon still berharap hujan berhenti seblom kul 5..

Ingat lps ni nk mkn donat yg aku beli pg td..xmkn lg..pg td beli nasi lemak n kuih tu..belikan kuih ijau utk member aku (lupa la plak apa nama kuih ijau tu)..tu sbb aku tau dia suka mkn kuih ijau tu..kuih tu pon jarang2 ada jual kantin kitorg ni..dh mkn nasi lemak pg td,pastuh dlm kul 12 mkn rojak mi plak..donat xmkn2 jg..perot dh kenyang ni..tp,kena mkn jugakla donat tu..klu xmkn kang,membazir plak..xpe2,kul 4 nnt aku akn mkn donat tuh..hehehe..(naga betol)..

Okla dulu..arap2,member aku dh siap buat blog dia..aku dh abes wat 1st entri ni..klu xsiap2 jg aku xtaula…kehkehkeh…last utk ari ni,salam mesra dari aku n semuga xujan..

Take care..daaa

August 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031